ШЛЯХ КАКАО ВІД БОБА
А чи знаєте ви, який шлях проходить какао від боба до десерту чи напою? 🤔
Показуємо та розповідаємо🤓💡
1. 🟤Після збору врожаю КАКАО-БОБИ ферментують, висушують та відправляють на фабрику;
2. 🟤Там їх очищують від вели (лузги), подрібнюють у НІБСИ (крупку), алкалізують та обсмажують;
3. 🟤Далі нібси перетирають у КАКАО ТЕРТЕ;
4. 🟤Потім частину КАКАО-МАСЛА віджимають з какао тертого;
5. 🟤Отриману какао масу подрібнюють у КАКАО ПОРОШОК.
Досі вважалося, що какао напої готуються виключно з какао-порошку, а десерти – з імпортного шоколаду. А як щодо напою виготовленого з 100% какао тертого, тобто до віджимання какао-масла? Чи плитки шоколаду, власноруч створеної з какао тертого та какао-масла ? 😍
Тільки натуральні інгредієнти та власне приготування – це справжня мрія!
години
години
години
години