Головна · Корисно знати · Шлях Какао від Боба

ШЛЯХ КАКАО ВІД БОБА

А чи знаєте ви, який шлях проходить какао від боба до десерту чи напою? 🤔
Показуємо та розповідаємо🤓💡

1. 🟤Після збору врожаю КАКАО-БОБИ ферментують, висушують та відправляють на фабрику;

2. 🟤Там їх очищують від вели (лузги), подрібнюють у НІБСИ (крупку), алкалізують та обсмажують;

3. 🟤Далі нібси перетирають у КАКАО ТЕРТЕ;

4. 🟤Потім частину КАКАО-МАСЛА віджимають з какао тертого;

5. 🟤Отриману какао масу подрібнюють у КАКАО ПОРОШОК.

Досі вважалося, що какао напої готуються виключно з какао-порошку, а десерти – з імпортного шоколаду. А як щодо напою виготовленого з 100% какао тертого, тобто до віджимання какао-масла? Чи плитки шоколаду, власноруч створеної з какао тертого та какао-масла ? 😍
Тільки натуральні інгредієнти та власне приготування – це справжня мрія!

рецепти

XOCOLATL (ЧОКОЛАТЛЬ) З КАКАО-БОБІВ
Рецепт від Олександра Бойченка СПОСОБИ ПРИГОТУВАННЯ: АРТИЗАН: В миску (чаван) додати 15-20г тертих какао-бобів WOW CACAO 100% Ecuador Arriba Nacional і 50г гарячої води (90*С), збити вінчиком до повного розчинення. Додати чайну ложку спецій (5г) та 50-100г гарячої води (90*С), все разом збити вінчиком до появи пінки. За бажанням можна додати трошки меду. БАЗОВИЙ: Додати […]
2

години

Печиво САВАЯРДІ
Рецепт від Лариси Паращенко Вам знадобиться: Борошно – 60гр Какао-порошок “Vintage Brut” WOW CACAO 100% – 20гр Яйця – 4 шт Жовток – 4шт Цукор – 110гр Спосіб приготування: 1.Муку і какао просіяти. 2. Жовтки відокремити від білків. 3. Білки збити до щільних піків, поступово вводячи 50грм цукру. 4. В іншій ємності розтерти жовтки з […]
2

години

ГАНАШ НЕСОЛОДКИЙ НА ЯГІДНОМУ ПЮРЕ
Рецепт з майстер-класу від Еліни Бойко і ТМ WOW Cacao за підтримки компанії Триколад, Дніпро ✔Інгредієнти: Пюре кізілу – 200 г (можна використати будь-яку кислу ягіду) Глюкозний сироп – 60 г Тримолін – 30 г Декстроза – 20 г Лецитин – 1,2 г Какао-терте Ecuador Arriba Nacional TM WOW CACAO – 100 г Какао-масло в […]
2

години

ТРЮФЕЛЬ
Рецепт від Лариси Паращенко Масло вершкове – 110гр Пудра цукрова – 110гр КАКАО для обкатування: WOW CACAO 100% Vintage Brut / Velvet Brown / Cardinal Red / Aztec Gold – 50гр (можна вибрати 4 види какао для обкатки, тоді отримаєте трюфеля різних кольорів, як у нас на фото) КАКАО в начинку: один вид на вибір: […]
2

години

Бажаете отримувати
останні новини?