Головна · Рецепти · Десерти · МАКАРОН ФРАНЦУЗСЬКА МЕРЕНГА

Рецепт з майстер-класу від Еліни Бойко і ТМ WOW Cacao за підтримки компанії Триколад, Дніпро

✔Інгредієнти:
Білок – 200 г
Цукор – 220 г
Мигдалеве борошно – 270 г
Цукрова пудра – 280 г
Какао порошок Vintage Brut WOW Cacao – 18 г
Сіль – 1 г
Альбумін – 1 г

✔Процес:
Змішуємо просіяне мигдалеве борошно і цукрову пудру.
Збиваємо білок з альбуміном, сіллю і винним каменем (можна замінити на лимонну кислоту) з цукром.
Змішуємо з мигдальним борошном і цукровою пудрою (макаронаж).
p.s. після перемішування залишити тісто на 1-2 хвилини відпочити, мигдаль, цукрова пудра вбирає в себе вологу і тісто стає більш однорідним.

✔Збиття меренги:
1. Збивати на повільній швидкості, щоб додати повітря.
2. Збільшити швидкість до середньої.
Коли білки досягнутий стадії м’яких піків, тонкою цівкою додати цукор (додавання цукру в цій стадії гарантує, що об’єм буде досягнутий).
3. Збивати до стійких піків (чим більше цукру додано, тим довше доведеться збивати)
4. «Закріпити» меренгу, збиваючи на високій швидкості кілька секунд)

Відсаджуємо макарони на тефлоновий килимок. Розігріваємо духовку до 135-140С. Випікаємо 12-18 хв, залижить від розміру макарон. Дістаємо з духовки, даємо охолонути і знімаємо з килимка.

Насолоджуйтесь!

Також ділимося ще рецептом ганашу без шоколаду з використанням какао-тертого і какао-масла.

рецепти

XOCOLATL (ЧОКОЛАТЛЬ) З КАКАО-БОБІВ
Рецепт від Олександра Бойченка СПОСОБИ ПРИГОТУВАННЯ: АРТИЗАН: В миску (чаван) додати 15-20г тертих какао-бобів WOW CACAO 100% Ecuador Arriba Nacional і 50г гарячої води (90*С), збити вінчиком до повного розчинення. Додати чайну ложку спецій (5г) та 50-100г гарячої води (90*С), все разом збити вінчиком до появи пінки. За бажанням можна додати трошки меду. БАЗОВИЙ: Додати […]
2

години

Печиво САВАЯРДІ
Рецепт від Лариси Паращенко Вам знадобиться: Борошно – 60гр Какао-порошок “Vintage Brut” WOW CACAO 100% – 20гр Яйця – 4 шт Жовток – 4шт Цукор – 110гр Спосіб приготування: 1.Муку і какао просіяти. 2. Жовтки відокремити від білків. 3. Білки збити до щільних піків, поступово вводячи 50грм цукру. 4. В іншій ємності розтерти жовтки з […]
2

години

ГАНАШ НЕСОЛОДКИЙ НА ЯГІДНОМУ ПЮРЕ
Рецепт з майстер-класу від Еліни Бойко і ТМ WOW Cacao за підтримки компанії Триколад, Дніпро ✔Інгредієнти: Пюре кізілу – 200 г (можна використати будь-яку кислу ягіду) Глюкозний сироп – 60 г Тримолін – 30 г Декстроза – 20 г Лецитин – 1,2 г Какао-терте Ecuador Arriba Nacional TM WOW CACAO – 100 г Какао-масло в […]
2

години

ТРЮФЕЛЬ
Рецепт від Лариси Паращенко Масло вершкове – 110гр Пудра цукрова – 110гр КАКАО для обкатування: WOW CACAO 100% Vintage Brut / Velvet Brown / Cardinal Red / Aztec Gold – 50гр (можна вибрати 4 види какао для обкатки, тоді отримаєте трюфеля різних кольорів, як у нас на фото) КАКАО в начинку: один вид на вибір: […]
2

години

Бажаете отримувати
останні новини?